Info

Velkommen til vårt  hundepensjonat som drives av Gerd Søderholm. Pensjonatet, eller hotellet om du vil har plass til 30 hunder. Vi har valgt å sette strek der fordi vi ønsker å ta oss maksimalt av våre gjester.

Vi tilbringer mye tid sammen med gjestene våre og vi legger stor vekt på at gjestene skal trives hos oss og helst fra første stund.

Individet vil alltid stå i fokus og vil alltid bli behandlet med respekt og kjærlighet. Hundene blir foret med det anerkjente tørrforet Purina Dog Chow med kylling eller laks. I butikken vår vil du få kjøpt alle varianter av Purina Proplan og Dog Chow. 

Vi legger også stor vekt på hygiene og båsene blir rengjort og vasket hver eneste dag.

Dersom hunden står her 10 dager og mere inngår vask og kloklipp i prisen.

Velkommen!

Ettersom hotellet ikke er døgnbetjent er det av største viktighet at du anmerker når hunden skal leveres og hentes. Bare utenbygdsboende kan hente eller levere hunden utenfor de angitte tider. 0900-1100 og 1700-1900. Inn og utlevering mellom 1100 og 1700 blir fakturert med 150,- kr. Før 0900 og etter kl 2100 blir det fakturert med 250,-kr. 

Husk å ta med gyldig vaksinasjonsattest og et renvasket pledd til hunden.  Vær snill og la hunden være i bilen inntil du har vært og registrert deg og hunden. Om morgenen vil du som regel finne oss på hundehotellet. Forøvrig er det ringeklokke på døra ved mottaket. 

Du kan spare tid oppe hos oss ved å laste ned og fylle ut to skjema som skal leveres inn hos oss. 

Last ned skjema for innregistrering som skal taes med til oss og leveres sammen med hunden ved første gangs innlevering eller endringer mht. I tillegg er det et skjema som skal henge på burdøra til hunden. Dette fylles enklest ut her hos oss. Her krysser du ut for om hunden skal ha tur/godbiter etc.

Last ned skjema for hvert enkelt opphold.

Når det gjelder vaksinasjon så er det uhyre viktig at hunder som skal være hos er vaksinerte.Det er en altfor stor risiko å la din hund omgås andre hunder uten. Unntaket må være at din hund reagerer allergisk på selve vaksinasjonen. Og vaksinasjonen som det er snakk om er en grunnvaksine. Nobivac er den ofte kalt. Blått merke i passet. Den må ikke være eldre enn tre år. Rabiesvaksine er ikke nøvendig hos oss.

Vi forutsetter at du forholder deg til opphold som er bestilt hos oss som en avtale. Eventuelle avbestillinger må komme minimum en uke før.

Dette gjelder også om du velger å avslutte ferien før tiden. Du betaler altså for de dagene du har bestilt. 

Opphold som avbestilles i de siste 24 timer før levering faktureres i sin helhet. Opphold som avbestilles 2-7 dager før levering blir belastet 50 % av opprinnelig beløp.

Vi har ingen kreditt. Vi har kortautomat, men den tar ikke mastercard. Vi ønsker helst at du betaler med kort, ikke kontanter. Hvis du likevel ønsker å betale med kontanter er vi dessverre nødt til å ta 75,- kr ekstra for det.

Vi tar intet ansvar for følgene av at tisper leveres inn med løpetid uten at eieren opplyser om dette.


Har forresten lagt ved noe om kennelhoste som er meget smittsomt og pass på at du isolerer hunden om den viser tegn på dette.

Kennelhoste er et samlebegrep som brukes om smittsom luftveisinfeksjon med hoste hos hund. Det er flere smittestoff som er involvert. Det typiske symptomet er at hunden får akutt hoste. Hundene kan hoste så mye at de får kvelninger og hoster opp slim. Ofte kan hunden ha en kort febertopp i en tidlig fase, noen kan også få vesentlig nedsatt allmentilstand. De fleste blir slappe og får nedsatt prestasjonsevne.


Smitte overføres med direkte kontakt mellom hunder.

Viruset Parainfluensa og bakterien Bordetella bronchiseptica er de vanligste smittestoffene som gir kennelhoste. Smitten skjer i hovedsak når en syk hund er i kontakt med andre hunder slik at de har direkte nese-kontakt eller ved nysing/hoste. Smitte kan også overføres ved bruk av samme vann og fôr-skåler. Hunder kan være smittsomme også etter at hosten har gitt seg. For å unngå å spre smitte bør man passe på at syke hunder ikke kommer i kontakt med andre hunder. Inkubasjonstiden er 10 - 14 dager.


Behandling av syke hunder.

De fleste hunder med kennelhoste blir bra uten behandling, eller med bare hostedempende medisiner. Syke hunder trenger ro og skal ikke utsettes for anstrengelser. Dersom hunden har feber eller nedsatt almenntilstand/pustebesvær bør veterinær kontaktes.


Vaksinasjon forebygger sykdom.

Det finnes to typer vaksine mot kennelhoste. Vaksinasjon med levende agens, denne sprøytes inn i nesen - nesevaksine - og sprøytevaksine med drept agens. Nesevaksinen gir beskyttelse mot både bakterien Bordetella bronchiseptica og viruset Parainfluensa. Den er mest potent, men kan ikke brukes til alle. Sprøyte-vaksinen gir bare beskyttelse mot viruset, og kan brukes til alle. Hunden bruker tre uker på å utvikle immunitet etter vaksinasjon og er beskyttet i ett år. Er hunden allerede smittet eller har blitt syk er det for sent å vaksinere. En hund som har hatt kennelhoste er ikke beskyttet mot å få dette igjen. Det anbefales derfor at hundene vaksineres hvert år mot kennelhoste.

Alle hunder som står her 10 dager eller mere blir vasket og stelt før utlevering. Nederst er kjøkkenet.